audió ütemezéskezelő android alapú mobilokra

Audio Schedule Manager

Audio Schedule Manager

Mire használhatjuk?

2015. augusztus 13. - lacimol

Némítás

A legalapvetőbb használati eset az "Éjszakai némítás". Minden embert érint és a legtöbb ember életében nem csak az alvási időszak hossza, de az intervalluma is közel azonos. Ha hétköznap este 11-től reggel 6-ig és hétvégén éjféltől 8-ig biztosan alszunk, akkor ezekre az időpontokra egy feladaton belül akár két különböző időintervallumot is létrehozhatunk. Így biztosan nem ébredünk telefonhívásra.

Hangosítás

Ha a telefonunkat állandóan a maximum hangerőn használjuk, akkor sok esetben ez túlzottan zavaró lehet másoknak (pl: munkahelyen). Ha a nap nagy részében az asztalon hever a mobil, érdemes egy közepes hangerőre beállítani és csak bizonyos esetekben felhangosítani. Ilyen eset lehet például a tömegközlekedésen utazás. Erre a feladatra szintén több időpontot beállíthatunk: munkába menet, munkából jövet, pénteki rövid nap.

Késleltetés

Irodai munkában gyakori a közös szoba vagy az egy légterű iroda használata. Ilyenkor munka közben sokszor elhagyjuk az asztalt, de a telefont ott felejtjük, ami percekig játssza kedvenc számunkat a többieknek hívás esetén. Erre a célra beállítható egy késleltetett némítás, így híváskor néhány másodperc után már nem csörög a mobil, de ha éppen akkor érünk vissza, akkor még felvehetjük a hívást. Hasonlóan használható edzés közben, amikor egy gyakorlat közepén vagyunk és nem szívesen szakítjuk azt meg, így addig sem zavarunk másokat.

Csak egy koppintás

Vannak olyan esetek is, amikor csak egy rövid időre némítanánk a telefont, de visszakapcsolni csak órák múlva jut eszünkbe. Tipikusan ilyen lehet a banki ügyintézés, orvosnál vagy moziban. Ezekben az esetekben a "Gyors" gombra koppintva rögtön létrehozható egy feladat néhány percre vagy órára. Az így létrehozott feladat fix kezdő és befejező időpontot kap (nem ismétlődik). Ha letelik az adott idő, akkor a feladat inaktív lesz.

Fontos hívások

Előfordulhat, hogy egy időre lenémítanánk a telefont, mert elmerülnénk egy feladatban vagy csak relaxálnánk kicsit. Ilyenkor azonban lehetnek kivételes emberek, akik hívását mindenképpen fel szeretnénk venni (pl: szülők, gyerekek, főnök, fontos ügyfél). Erre a célra használhatók a kivétellisták. Az alkalmazásban megadhatók kivételek feladatonként és elérhető egy közös lista is. Ez utóbbi feladatonként ki/be kapcsolható. Ha megadtunk egy telefonszámot kivételnek, akkor hiába van lenémítva a telefonunk egy feladattal, mégis meghalljuk a hívást.

A bejegyzés trackback címe:

https://audioschedulemanager.blog.hu/api/trackback/id/tr727699356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása